Mario Bennes SUMMER CAMP

Hakim

Salem

Line

Clubs

Positie

k ben op mijn 14e pas voor het eerst in aanraking gekomen met met het basketball ‘virus’ in. Ik werd direct verliefd op het spel!Mijn eerste basketball club was Landslake Lions in om vervolgens na 2 seizoen Landslake Lione te verhuizen naar Canadians Amsterdam. Ik mocht, naast het spelen met de Under 20 ploeg,  met het eerste team van Amsterdam (Finish Profiles)meetrainen, waar ik o.a. Mario Bennes en Martin Esajas heb leren kennen.  Het was een enerverende periode in mijn jonge carriere.

Mijn echte passie lag bij het coachen en ik pakte meteen de eerste beste kans met beide handen aan om een jeugd team bij de toenmalige BV Lely te coachen. Ik heb diverse jeugd teams binnen BV Lely getraind en mooie prijzen met diverse jeugd teams gepakt.  Na aantal jaren was ik verhuisd naar de grote broer; Amsterdam Basketball Club.  Binnen de Amsterdam Basketball Club heb ik eerst de Under 20 ploeg getraind om vervolgens  de promotie divisie teams onder mijn hoede te nemen.  Met beide teams ben ik kampioen geworden, iets waar ik enorm trots op ben.

Na mijn kampioenschap met de promotie divisie ben ik gevraagd om het eerste team van Amsterdam Basketball Club te gaan coachen.  Het was een jong team en de verwachtingen waren niet al te hoog, desondanks hebben we een goed seizoen gedraaid. We hebben de playoffs gehaald en de kwart finale van de beker bereikt. Het was een enorme boost voor de jeugd spelers die toentertijd in mijn team speelden. Na mijn Amsterdamse avontuur was ik gevraagd door Gasterra Flames Groningen om hun eerste team te gaan coachen. Met als hoogte punt de geweldige halve finale serie tegen Eiffel Towers Den Bosch. In wedstrijd 5 verloren we de wedstrijd met 1 punt en Eiffel Towers ging verder om kampioen te worden.

Verder heb ik nog gecoached in Groningen en daarna ben ik gevraagd bij het CTO. Daar ben ik o.a. bondscoach geweest van het dames 3x3 programma en het nationale 5x5 dames team. Afgelopen jaar ben ik weer als clubcoach aan de gang gegaan in Zwitserland by Nyonwaar we helaas in de finale hebben verloren

Het camp van Mario Bennes is een speciaal gelegenheid voor mij. Ik krijg de kans om met veel jonge talenten te werken, iets wat erg dichtbij mijn hart ligt. Tijdens het camp zijn er veel ervaren en goede coaches aanwezig om de talenten specifieke basketball  principes aan te leren.  Aan het eind van de week hoop ik altijd dat de jongens en meisjes die aanwezig niet alleen beter zijn geworden op het basketball gebied maar ook heel veel plezier hebben gehad. Mario Bennes  camp staat hoog aangeschreven in Nederland en ik ben enorm trots dat ik mijn bijdrage daaraan kan leveren.

Terug naar het overzicht